App-tipset: Chameleon Launcher.

Chameleon Launcher är namnet på en rätt trevlig app för dig med en Android-baserad tablet.

Precis som namnet skvallrar om så är det en ”laucher”, det vill säga att den ersätter din befintliga hemskärm med sin egen. Och här börjar också skillnaden mellan denna och en vanlig hemskärm på en Android-tablet.

Chameleon Launcher erbjuder nämligen ett antal specialdesignade widgets att pryda din hemskärm med. Allt från sociala Facebook-flöden och Instagram-bilder till nyhetsflöden och kalender-händelser. Allt presenterat i snygga, tydliga widgets på någon av hemskärmarna.

Chameleon kan sedan byta mellan dina olika hemskärmar baserat på villkor som du bestämmer. Dessa kan vara till exempel veckodagar och tider på dygnet, likväl som trådlösa nätverk eller GPS-positioner. Det betyder att du kan ha en startskärm till morgonen där väder, sociala flöden och nyheter visas.
När du kommer till jobbet och din tablet ansluter till företagets trådlösa nät, byter Chameleon Launcher hemskärm och visar dig istället en med dagens möten och e-post.
Och vid dagens slut har du ännu en hemskärm som låter dig följa upp Instagram, Twitter och andra lite mer lättsamma aktiviteter.

Det hela funkar faktiskt rätt bra, även om antalet widgets kan kännas begränsat. Dock har stöd även införts för standardwidgets i Android och andra appar, även om dessa blir långt ifrån lika stilrena som dem som medföljer appen.

En sak som också kan kännas lite begränsande är det faktum att du inte kan placera programikoner på dina startskärmar. Dessa kan endast placeras nere i dockan och går i dagsläget inte att placera i foldrar. En vanesak kanske men jag tycker nog att översikten blir lite lidande om man ofta använder många program.

Om du är sugen på att testat vad Chameleon Launcher går för så är det just nu rea på appen som i skrivande stund går loss på dryga 27 kronor mot normalt drygt 68 kronor.

8 kommentarer

 1. Rätt snyggt och tanken är god, men användbart? Nej. Inte på en 7-tums nexus 7. Det är alldelles för lite info som får plats på de 4 widgetsen på en sida. Inget smidigt sätt att starta andra appar.

  1. Jag hävdar att med rätt information så kan det faktiskt bli användbart. Men att läsa nyhetsflöden eller Google Plus-inlägg i en widget är förstås ingenting att rekommendera.

   Visserligen kan man styra över storleken på sina widgets, allt ifrån en helskämswidget till åtta små. Men faktum kvarstår, de gör sig bäst för tid, väder, kalender, Instagram osv.

   1. Missade att man kunde ändra storlek. Något jag saknade direkt är att koppla upp mig till google reader för att få nyheter från alla mina rss. Vad jag såg så kunde jag välja en rsskälla.

    1. Medhåll. Saknar verkligen att kunna synka med Google Reader. Men det lär komma nu när tredjepartsutvecklare kommit igång så smått att göra egna widgets till Chameleon.

    2. Värre än så. Jag kan inte ens mata in länk till en feed utan måste söka tex på ”swedroid”. Inget bland resultaten ger mig huvudfeed för swedroid.

     Louncher känns seg på N7:an, som ändå har mycket bra hårdvara. Hmm, inte bra.

     …men jag ger mig inte, tester fortsätter 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *