Gamex 2012 aftermath.

I veckan som gick var vi i Slashat-gänget uppe i Stockholm och tittade till Gamex-mässan ute i Kista, för tredje året i rad. Mycket var sig likt men jag upplevde ändå att de större tillverkarna tog mer plats och faktiskt satsade mer än tidigare år, då vi i år kunde se en del intressanta titlar . Samtidigt kändes det som att de mindre independent-utvecklarna skuffats undan och man såg nästan inte röken av dem, tyvärr.

Trots att mycket var sig likt så upplevde jag ändå att Nintendo satsade mer i år än tidigare. De hade en stor monter och visade stolt upp sin Nintendo Wii U-konsoll. Testenheterna var välbesökta och även om jag inte spelade själv så stod jag och hängde över axlarna på andra som gjorde. Och slutsatsen av Wii U är att jag egentligen inte förstod vad den nya handkontrollen/konsollen tillförde. Tyvärr Nintendo, det känns som att ni missat tåget den här gången.

Mer intressant var dock att se en rejäl monter tillhörande Maxis och kommande Sim City som. Med sig hade man en pre-alpha build av spelet som jag testade och som gammal Sim City-fantast kan jag inte annat än att längta till mars 2013 då spelet släpps.

Vidare testade jag även Crysis 3 som också imponerade med läcker grafik och Far Cry 3 som inte låg långt efter.

Förutom spel hade Microsoft en rejäl monter för Windows 8 och Windows Phone 8 och jag hann och testa båda företagets operativsystem, bland annat på Samsung- och ASUS-plattor och WP8 i form av HTC 8X och Nokia Lumia 920. Framför allt Windows Phone 8 känns spännande medan Windows 8 inte riktigt har hittat sin plats i mitt medvetande ännu. Framtiden får utvisa hur det går men jag är som bekant något kritisk till just Windows 8, som operativsystemet ser ut och är designat.

Var du på Gamex? Vad var bäst? Kommentera gärna!

2 kommentarer

    1. Gick faktiskt förbi den ett par gånger men det slog mig aldrig att det också var där du måste ha hängt, förrän nu. Same shit, different brand! 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *