En titt på Wicked Audio Evac hörlurar.

Jag är ingen audiofil men samtidigt gillar jag bra ljud, fast mer på en lekmans nivå. Jag lyssnar dessutom sällan på musik eller podcasts i hörlurar utan det blir mest framför datorn, i stereon eller i bilen på väg till och från jobbet. Mot bakgrund av detta kanske det verkar lite udda att jag i det här inlägget skall ta mig en närmare titt på ett par hörlurar från Wicked Audio.

Wicked Audio Evac heter modellen som jag fått möjligheten att testa. Det huvudsakliga materialet i dessa lurar är plast med en metallbygel klädd i tyg. Kåporna är vikbara och halvtäckande och från var och en av dessa löper en flätad ljudkabel.

Spontant upplever jag att kåporna är lite för små. De är förstås inte byggda för att vara heltäckande men hade gärna fått vara något större för att sitta riktigt skönt. Och då har jag inte några onormalt stora öron.

Wicked Audio Evac green

Ljudet då?

För att testa ljudet i dessa hörlurar så har jag under en tid nött ett ganska brett urval av musik för att försöka få en nyanserad bild över hur de påverkar ljudet. Den djupa basen i Evac är riktigt bra men den tar relativt mycket plats och jag upplever att diskanten får stryka aningen på foten på grund av detta. Vissa detaljer blir helt enkelt svåra att urskilja när basgångarna kommer smygande. Dock inte alls dåligt men även ett otränat öra kan reagera på det.

Jag har också tuggat mig igenom några timmar podcasts och här funkar Evac-hörlurarna faktiskt riktigt bra. Jag upplever Evac som en allround-hörlur som absolut inte backar för att leverera lite tung bas där det behövs. De isolerar bra åt båda håll och känns bekväma.

Wicked Audio har attityd och är inte rädda för att sticka ut. Evac-designen andas retro och är militärinspirerad. Lurarna är relativt lätta men räkna med svettiga öron efter någon timmes användande. Jag hade också gärna sett att man designat dem så att det bara behövdes audiokabel från en av kåporna istället för som nu, från båda. Det blir helt enkelt mycket lättare trassligt med en sladd från varje.

På det stora hela upplever jag Wicked Audio Evac som en riktigt trevlig lur. Den kanske inte ser mycket ut för världen men bjuder som sagt på rejält bastryck och hyfsad detaljrikedom.

Lurarna finns i färgerna grönt, svart och vitt och med en prislapp på strax över 500 kronor så upplever jag att man får valuta för pengarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *