GeekTool visar vad Spotify spelar.

Jag gillar att anpassa min upplevelse i både Windows och OS X och på ämnet har jag tidigare skrivit här på bloggen om ett program till Mac-plattformen som heter GeekTool.

GeekTool låter dig fästa information i form av text, bilder och filer på ditt skrivbord. Information som uppdateras dynamiskt och som blir ett mellanliggande lager mellan din skrivbordsbakgrund och dina ovanpåliggande ikoner.

GeekTool

Det kan till exempel röra sig att visa information om ledigt RAM-minne, hårddiskutnyttjande, en väderrapport för morgondagen, kommande möten eller varför inte bara tid och datum. Och så kanske information om vilken låt som spelas.

GeekTool har sedan tidigare integrerat fint med iTunes, medan det har funnit brister i integrationen mot populära streamingtjänsten Spotify. Dessa är nu ur världen och med hjälp av nedanstående script kan du enkelt visa världen och dig själv vilken låt som rullar i bakgrunden:

DATA=$(osascript -e 'tell application "System Events"
  set myList to (name of every process)
end tell
if myList contains "Spotify" then
  tell application "Spotify"
  if player state is stopped then
  set output to "Stopped"
  else
  set trackname to name of current track
  set artistname to artist of current track
  set albumname to album of current track
  if player state is playing then
  set output to trackname & " | " & artistname & " | " & albumname & "new_line" & "Playing on Spotify | "
  else if player state is paused then
  set output to trackname & " | " & artistname & " | " & albumname & "new_line" & "Paused | "
  end if
  end if
  end tell
else
  set output to "Spotify is not running"
end if')
echo $DATA | awk -F new_line '{print $1}'
echo $DATA | awk -F new_line '{print $2}'

 

Klistra helt enkelt in ovanstående kod i ett shell-script i GeekTool och sätt uppdateringsfrekvensen till 1 sekund. All done – enkelt och snyggt! Vill du, kan du också översätta termer och justera hur information presenteras.

1 kommentar

 1. Hej! Jag har precis börjat läsa din blogg och jag gillar den. Tack vare ditt inlägg om Geektool och Spotify fick jag det att fungera men skulle du kanske kunna skriva lite om hur man får med albums bilden?
  Mvh Marcus

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *