Pocket Casts – en riktigt kompetent podcast-app.

Jag lyssnar en del på podcasts, speciellt när jag är på språng – inte sällan när jag kör till och från jobbet. Då är det skönt att ha en riktigt vass app i sin Android-mobil.

Jag använde länge Google Listen men efter att Google slutade utveckla appen så gick jag vidare och körde BeyondPod Podcast Manager ett tag. Dock gillade jag inte riktigt gränssnittet och appen saknade en del vettiga funktioner. Lämnade därför gratisversionerna bakom mig och tog sikte på en premium-app istället, Podkicker Pro. Funktionsspäckad och med ett modern gränssnitt men som tyvärr dras med några irriterande små buggar som gjorde att jag tröttnade. Hängde istället runt lite på olika forum och blev tipsad om Pocket Casts.

Min senaste kontakt med den här appen var för några år sedan och då upplevde jag den inte som speciellt premium. Men sedan tillverkaren Shift Jelly släppte version 4 för ett par månader sedan så har det minsann blivit ordning på torpet!

Pocket Casts logo

Pocket Casts är en premiumklient för att organisera och lyssna på podcasts. Lite oväntat så saknar den dock integration med Google Reader, något som normalt är en selling point bland många andra appar. Nu är visserligen Reader på väg bort så kravet på denna typ av integration känns inte lika akut längre, även om en import-funktion hade varit trevlig.

Pocket Casts bjuder istället på en rejäl katalog med podcasts, både svenska och utländska – sorterade efter genre och i topplistor. Och om inte det räcker så kan man givetvis klistra in adressen till sin favoritpodcast.

Vidare bjuder appen på bakgrundssynkronisering och automatisk nedladdning av nya podavsnitt. Den hanterar videopodcasts och klarar av variabel uppspelningshastighet utan krav på tredjeparts-plugin. En annan riktigt trevlig feature som Pocket Casts bjuder på är synkronisering mellan olika enheter. Det vill säga att du som använder flera enheter kan vara lugn – appen synkar dina prenumerationer, dina spellistor och din uppspelningsposition!

Pocket Casts

Kort och gott så är Pocket Casts en riktigt kompetent podcast-app med några unika features som gör att den sticker ut från mängden. Gränssnittet är tydligt, modern och utan ett massa extra lull-lull. Själva spelaren har rejäla kontroller så att du kan hantera den på språng, och egentligen hittar jag inget att klaga på. Så har du behovet och ett par tior över så ge den en chans!

Och sitter du med en iPhone och har läst ända hit så har jag goda nyheter… Shift Jelly har lovat att en iPhone-klient också är under utveckling!

10 kommentarer

 1. Ska provas! Jag har kört BeyondPod ett tag, men stör mig på vissa grejer. Tack för tipset.

  Du har inte tankar på att göra videorecensioner i stil med Tommie Talks?

  1. Haha, jag hade faktiskt en idé kring detta men Tommie hann lansera sin TT innan jag hann blir klar med modellen för min. Vi får se hur det blir.

 2. Du skriver sällan, men när du gör det så blir det bara bra grejor. Tack för tipset, sitter själv med Podkicker Pro och är inte helt nöjd med navigeringen mellan skärmarna (fattar aldrig var jag befinner mig).

  Nu ska jag prova denna.

  1. Tack! Ja, tiden räcker inte till nu som innan. Ny tjänst på jobbet och betydligt mycket mer fritid går åt till extrajobb. Bloggen blir lidande tyvärr men jag har inte gett upp!

   Hoppas att du blir nöjd med Pocket Casts.

  1. Dålig koll på Instacast eftersom jag aldrig testat den, eller ens kör iOS längre.
   PocketCasts är som sagt i dagsläget bara tillgängligt för Android men det arbetas på en iOS-version av appen, enligt utvecklarna.

   1. Ok, btw Instacast finns för Android också. Jag använder den själv på iOS och efter några års mognad har den blivit ganska bra. Jag får kolla PocketCast när den blir tillgänglig.

    1. Kollade faktiskt efter Instacast till Android när jag skrev kommentaren men den dyker inte upp i Google Play eller ens på hemsidan. What gives? Nedlagd?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *