HTC One ’Google Edition’ – det bästa av två världar.

För ett par veckor sedan skrev jag om hur HTC lyckats med sin senaste flaggskeppslur, HTC One. Det var i bakvattnet efter att Samsung och Google gemensamt annonserat att Galaxy S4 skulle komma att släppas i en ’Google Edition’ och jag satt bara och önskade att HTC och Google skulle ingå samma avtal för just HTC One.

En dryg vecka senare blev drömmen verklighet och den 26 juni smäller det. Då släpps HTC One ’Google Edition’ med ett riktpris på $599, cirka 6000 svenska kronor om den någonsin blir tillgänglig för den svenska marknaden. Initialt är den i alla fall bara US only.

’Google Edition’ betyder som bekant att telefonen istället för HTC’s mjukvara utrustas med den rena Android-upplevelsen, levererad direkt från Google själva. Men par frågetecken kvarstår, om som känns viktiga att reda ut innan jag viftar med mitt kreditkort;

  • Kommer denna specialversion av HTC One att få samma uppdateringar som Nexus-telefonerna får?
  • Och hur långt efter att Nexus-uppdateringen släppts kommer motsvarande att släppas för One?

En telefon ur Googles egen utvecklarnischade Nexus-serie får ju per automatik de senaste uppdateringar direkt från Google under en stegvis utrullningsfas. Men frågan är alltså hur Google kommer att behandla HTC One och Samsung Galaxy S4. Testansvaret för mjukvaran på dessa telefoner bör ju snarare ligga på respektive tillverkare och därmed är det upp till dem hur de vill supportera sina telefoner – något som får mig att tveka aningen inför ett sådant köp.

Är du sugen på antingen Galaxy S4 eller One i Google-utförande?
Och är du i så fall orolig för hur det skall blir med uppdateringar till respektive lur?

Foto av Peter Pearson.

3 kommentarer

  1. Jag är faktiskt sugen på en One, speciellt i och med detta besked. Tänkte köpa en Nexus 7, gärna en uppdaterad variant om den kommer. Då känns det inte lika befogat att behålla min Note 2. Vill ha en lite nättare och snyggare telefon. Gillar inte alls baksidan på Galaxy-telefonerna, för hal. Note 1 och Galaxy S2 var bra med textur på baksidan, men inte de senare modellerna. Dock är jag lite reserverad vad gäller batteritiden på HTC One. Får se vad det blir. Kul iaf att det händer saker åt rätt håll så att säga. 🙂

  2. One är en hårdvaromässig mycket fin telefon, men jag är ändå orolig när det gäller uppdateringar. Jag vill inte få mina en dag för sent, om man säger så.

    1. Kan hålla med dig Adamski. Visserligen är det väl lite överdriven hysteri kring att få uppdateringarna så fort som möjligt men man vill gärna ha dem överhuvudtaget. Med en Nexus vet man. Med någonting annat famlar man tyvärr i mörker. För Google talar inte direkt klarspråk, om vi säger så! 🙁

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *