Skydda din personliga information på sociala nätverk.

Om du är en användare av sociala medier så har du säkert knutit en eller flera applikationer eller andra webbtjänster till ditt Facebook-konto, ditt Twitter-konto eller till ditt Instagram-konto. Men har du verkligen koll på alla tjänster som får ta del av din personliga information?

MyPermissions

Det är här MyPermissions kommer in i bilden. En enkel med genial webbtjänst som samlat viktiga länkar till flera av de stora sociala nätverk där du kan få en överblick över vilka du delar din information med.

MyPermissions.org finns ett antal länkar till diverse sociala nätverk. Dessa tar dig direkt till respektive tjänst sida för att godkänna eller neka åtkomst till ditt konto. Här trängs tjänster som Facebook, Twitter, Google, Yahoo, LinkedIn, Dropbox, Instagram, Foursquare, Microsoft, AOL och Flickr.

Jag använder själv tjänsten och får en påminnelse via mail den sista varje månad, varpå jag brukar kolla vilka appar som egentligen skaffat sig koll på mig under månaden som gått.

Senaste tillskottet till tjänsten är MyPermissions.com (observera domänen), som erbjuder på ett plugin till webbläsaren Google Chrome och även apps till iOS och Android. Apparna notifierar dig direkt om någon tjänst får tillgång till någon av dina konton av dem som tjänsten övervakar. Smart – och dessutom gratis!

Ta för vana att hålla koll på vilka tjänster du knutit till dina sociala nätverk. Återkalla tillåtelse för dem som inte längre är relevanta och se till att bli påmind i realtid.

Foto av Steve Johnson.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *