App-tipset: Echofon.

Du som följer mig i sociala medier vet säkert att jag hänger en hel del på Twitter. Till min hjälp använder jag den ypperliga Twitter-klienten Echofon, som jag här tänkte tipsa om!

Echofon finns tillgängligt för OS X, iOS och Android. Kör du alltså någon av dessa plattformar och hänger på Twitter så fortsätt läs!

Programmet finns både som reklamfinansierad gratisversion och som Pro-version utan reklam. Kan du leva med lite reklam så sparar du också några tior då Echofon Pro för Mac i dagsläget kostar 75 kronor. 38 kronor får du punga ut för iOS-versionen och dryga 30 kronor för Android. Inte speciellt billigt för att vara en Twitter-klient kanske, men så bjuder Echofon på en del fina features också!

Echofon för Mac

En dealbreaker för mig var att Echofon synkroniserar dina olästa tweets mellan dina enheter så att du enkelt kan fortsätta läsa ditt flöde när du lämnat datorn hemma och istället använder mobilen. Du slipper med andra ord scrolla igenom alla lästa tweets igen, vilket är en riktigt trevlig funktion.

Det går också utmärkt att filtrera bort specifika hashtaggar, användare och Twitter-klienter ur sitt flöde vilket är extremt trevligt om man vill slippa inlägg från till exempel Foursquare-klienten eller om man helst slipper läsa allt som skrivs om #melodifestivalen.

Echofon hanterar också förhandsgranskning av bilder från alla stora bildtjänster såsom Instagram, Twitpic och Twitter. Vidare kan du även enkelt växla mellan flera Twitter-konton om du har det behovet.

Sökfunktion, listor, favoriter och trending topics är också givna funktioner i Echofon.

Låter det intressant så ta och testa gratisversionen och känn på den lite. Det finns en stor chans att du gillar det!

Har du frågor eller andra tips på cross-platform Twitter-klienter? Tveka inte att kommentera!

4 kommentarer

  1. Hoppas den inte går samma öde till mötes som Falcon Pro. Fast kollar man så verkar den ha 100,000 – 500,000 installs. Undrar om den fått undantag från 100,000 user tokens limiten trots att den ”bara” är en twitterklient.

  2. Tycker Echofon är bakåtsträvande när dom har sin egen sync istället för den växande Tweetmarker standarden. Jag använder Falcon på Android, Tweetbot på Macen och Twitterrific på iOS, alla syncar lästa tweets mellan med varann. Så skönt att inte vara begränsad till endast en klient på alla plattformar! http://tweetmarker.net/

    1. Du har helt klart en poäng med att det vore bra om Echofon hade stöd för Tweetmarker. Men tyvärr når Tweetmarker inte hela vägen fram, i min mening. Echofon har tagit steget längre och erbjuder förutom synkning av ditt flöde även synkronisering av ignorerade användare, Twitter-klienter och hashtaggar. Otroligt kraftfullt att ha hela sitt regelverk med sig på alla sina enheter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *