För fotografen: Capture v2.

Äger du en systemkamera eller semi-kompaktkamera så vet du att det ibland kan vara bökigt att bära runt på den. För två år sedan tog amerikanen Peter Dering och hans företag Peak Design fram en lösning på det här problemet – Capture Camera Clip System.

För att finansiera sin idé sökte Peter stöd hos användarna via crowdfunding-sajten Kickstarter. Och vilken kickstart han fick! Gensvaret var enormt och på bara några dagar var budgeten uppfylld och någon månad senare landade min Capture hemma i brevlådan. En riktig liten framgångssaga!

Version 2

Men nu, två år senare är det alltså dags för en uppdaterad version av detta ultimata kameratillbehör!

Capture v2 tar vid där version 1 slutade. Designen har finslipats, mekaniken har justerats och förbättrats. Capture har vuxit upp och blivit mer mångsidigt. Men Kickstarter-communityn är forfarande en stor del av själen i Peak Design, då tjänsten visat sig fungera utmärkt för att testa idéer. Och precis som förra gången behövdes det inte många dagar för att Capture 2 skulle bli verklighet!

Vill du vara med och supporta det här projektet så finns det fortfarande tid kvar, då Kickstarter-kampanjen sträcker sig över ytterligare sex dagar innan Peak Design stänger porta rna för denna gång!

https://vimeo.com/70213485

För två år sedan gjorde jag en videorecension av första Capture – ta gärna en titt. Eller besök någon av länkarna här nedan för mer info.

Äger du en egen Capture? Dela gärna med dig av ditt bästa ”Capture-moment” eller tankar om designen och produkten som sådan. I’d love to hear! 🙂

2 kommentarer

    1. Jag kan till viss del förstå din känsla Jezper.

      Men Peak Design är ett litet och ungt företag (startades 2010) med begränsade resurser. Crowdfunding är helt enkelt ett ypperligt sätt för dem att säkra sin investering av pengar och tid i den här produkten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *