Senaste prylköpet: Canon EOS 700D.

De senaste två åren har jag sprungit runt och fotograferat med en EOS 550D från Canon. Det har varit en bra kamera på många sätt men två features som jag har saknat är dels en vinklingsbar skärm och dels kontinuerlig fokus vid filmning. Vad göra?

Canon EOS 700D

Lösningen blev att häromveckan införskaffa en uppdaterad kameraversion, i form av Canon EOS 700D. EOS 700D är en smärre uppdatering av föregångaren EOS 650D, den modell i Canons DSLR-serie i det här segmentet som först begåvades med vinklingsbar skärm. 700’an bjuder dessutom, förutom mindre förbättringar, på en annan riktigt trevlig nyhet jämfört med min gamla 550D – möjligheten att låta kameran automatiskt fokusera vid filmning. Detta under förutsättning att man har ett objektiv av STM-typ (Stepper Motor) som då driver fokuseringen.

Utöver detta så bjuder även 700D på en kapacitiv touchskärm. Detta gör det möjligt att manuellt peka ut fokusområden på skärmen och även navigera i menyer och bläddra bland bilder. Ganska behändigt ibland men som van DSLR-användare så går det nästan fortare att navigera runt i menyerna på det klassiska viset. Oldschool style!

Canon EOS 700D

Ännu så länge är jag sjukt nöjd med min EOS 700D. Den får hänga med allt oftare än min gamla 550D fick göra, trots att den är aningen större än min gamla. Och med min fasta 40mm STM-glugg så blir den relativt kompakt och mångsidig för mina ändamål.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *