Vid ett vägskäl.

Under året som gått har inläggen på den här bloggen blivit färre och färre. Knappt har jag plitat ner några rader om de teknikköp som trillat in under hösten. Inga recensioner att tala om heller. Varför?

Det enkla svaret är tidsbrist. Ny tjänst på jobbet, mer ansvar och helt enkelt kortare kvällar. Det är helt enkelt den bistra och råa baksidan med att ha en blogg – att det verkliga livet (det man kallar IRL) allt oftare gör sig påmint och kräver uppmärksamhet.

I år, för första gången, gick det till och med så långt att jag missade att bloggen den 30 november (alltså för dryga två veckor sedan) fyllde nio år. Nio år! Fattar ni? Nio långa år har jag hållit på med just den här bloggen. Rätt sjukt egentligen. I bloggsammanhang är det en ohyggligt lång tid.

Men frågan är hur fortsättningen ser ut egentligen… Med den takt jag producerar inlägg nu, kan jag lika gärna låta bli. Samtidigt vill jag inte sluta helt. Jag har egentligen ingenting som ersätter min blogg och ibland behöver jag utrymmet att få skriva, vara kreativ med bilder, text och testa olika webbdesigner på ”levande” sidor.

Facebook är inte my cup of tea, Twitter räcker ofta inte till och Google+ har tyvärr inte en given plats ännu. Jag behöver ett medie som ger mig mer frihet, utrymme men som ändå är smidigt nog att kvickt slänga upp ett inlägg om andan faller på.

Jag upplever att jag står vid ett vägskäl med min blogg just nu. Antingen försöker jag ta mig tiden jag behöver för att någon gång per vecka skriva ett lite längre och genomarbetade inläggen som jag brukar. Eller så siktar jag på kortare, lite snabba inlägg. On the go, typ! Ett tredje alternativ kan vara att helt lägga ner… Men det lockar inte.

Jag vill gärna ha dina synpunkter på mina hastigt nedtecknade tankar. Längre, lite mer genomarbetade inlägg mer sällan? Kortare, snabba inlägg lite mer ofta eller kanske inga alls? Konstruktiv kritik och tips tas tacksamt emot!

7 kommentarer

 1. Jag tycker du ska fortsätta, men i den takt som passar dig. Gärna korta och informativa inlägg när du känner att du vill och att du har något att säga.

 2. Hittade din blogg för lite mer än två veckor sen, i och med Skoda. Tycker du skriver bra så jag läser fler o fler inlägg. Så egentligen har jag ingen koll på hur sällan du skriver, men jag har ju nio år att läsa ifatt. 😉
  Men sluta inte, skriv när du har tid istället. Jag har samma problem som du, bloggade mycket förut men nu försvinner tiden, men jag har mycket att skriva och fotar mycket, men det kommer inte in i bloggen. Så det kommer när det kommer.

  1. Halloj Jerpa!
   Japp, det är svårt att få tiden att räcka till. Tyvärr händer det oftare numera. Men jag ger nog inte upp hoppet ännu. Vore ju trevligt att låta bloggen uppleva sin 10-årsdag! 😉

 3. Jag har hört att det finns en annan webbsida om teknik där du är mer än hjärtligt välkommen att få utlopp för dina kreativa behov 🙂

  vänligen
  /P

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *