Såld på Spotify Connect.

I mellandagarna passade jag på att förnya vardagsrummet med en ny hemmabioreceiver – mest på grund av att den gamla hade alltför få HDMI-portar på baksidan vilket i sin tur gjorde att alla enheter i TV-bänken inte kunde vara inkopplade samtidigt. Mitt egentliga enda krav på en ny enhet var således enkelt – fler HDMI-ingångar och att receivern skulle vara i lågprofil.

Valet föll efter lite funderande och recensionsläsning på en Pioneer VSX-S510. En slimmad sak som väl täcker mina relativt grundläggande behov. Utöver detta så har den också stöd för Spotify Connect – en teknik som jag tidigare in brytt mig om speciellt mycket men som sedan jag köpte en Google Chromecast i höstas plötsligt känts spännande…

Spotify Connect fungerar på samma sätt som Chromecast, Googles svar på Apples AirPlay. Du startar Spotify på din mobil som vanligt och startar en uppspelning. Därefter kan du välja output-enhet via en knapp på skärmen. Där dyker Pioneer-förstärkaren upp, förutsatt att du är ansluten på samma WiFi-nätverk med både mobilen och hemmastereon. Markera receivern som uppspelningsenhet och den tar omedelbart över och börjar själv att streama musiken direkt från Spotifys servrar. Mobilen kan användas som fjärrkontroll eller för andra ändamål eftersom den inte måste vara igång när receivern väl initierat sin egen streaming.

Alla med en iOS- eller Android-enhet på samma WiFi kan vara med och initiera musikuppspelning till förstärkaren, vilket funkar grymt på festen! Tyvärr hanterar inte Spotify Connect någon typ av central uppspelningskö vilket såklart är ett minus. Men med en välregisserad spellista på sitt Spotify-konto kommer man ändå långt!

Jag känner på mig att detta inte är den sista Spotify Connect-anslutna enheten i mitt hem. Förutom förstärkare finns det bärbara högtalare att hitta, vilket troligtvis blir ett kommande inköp under våren.

Har du några fina erfarenheter av Spotify Connect att dela med dig av, eller kanske bra produkttips som man inte bör missa? Tveka inte att kommentera!

9 kommentarer

    1. Hej Oliver!
      Nope, tyvärr funkar inte lokala låtar. Testade faktiskt och jag ser att den försöker initiera en ström men utan resultat. Synd. Men inte helt oväntat.

  1. kommer inte in på sottify. Har bytt dator till windows 7, bara problem med logga in.
    För var jag in på spottify hela tiden när jag hade Comhem. Varför? Hur gör jag?

  2. Suverän tjänst! Jag har en pioner vsx-828 funkar kanon. Tyvärr funkar inte äldre Android enheter med Tex.085183 version av Spotify. Jag har andra nyare enheter mobil och surfplatta som går att ta med ut i hängmattan och bara koppla en högtalare till nu till sommaren. Great.

  3. behöver du ha slagit på strömmen på förstärkaren eller vaknar den av sig självt när du väljer att spela upp via den ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *