Höst.

Det var ett bra tag sedan det hände någonting här på bloggen nu. Senaste månaderna har varit ordentligt intensiva och trots mycket jobb har jag ändå hunnit med hela fem veckors semester. Första gången någonsin som jag plockat ut så mycket ledighet under en sommar. Väl värt!

Förutom att njuta av sol, gott sällskap, god mat och kalla drycker har sommaren också inneburit en hel del teknik – precis som vanligt.

Bland annat har jag uppgraderat mig på mobilfronten (igen). Min Nexus 5’a fick nobben och är numera ersatt av LG’s nya flaggskepp G3 – en riktigt kompetent mobil som stått på min önskelista sedan den lanserades. En rejält stor lur med trevligt gränssnitt (trots att det inte är vanilla Android) och med ett riktigt trevligt batteri. Visst saknar man Android i sin renaste form lite emellanåt men LG snålar å andra sidan inte på möjligheterna att anpassa mobilen och med tanke på skärmen, batteriet och kameran på den här rackaren så väger det mer än upp mot Nexus 5’an.

Utöver ny mobil så har jag också investerat i två WiFi-extenders från TP-Link som jag kan flytta runt i huset för att få ytterligare två accesspunkter via elnätet. Funkar grymt smidigt och 300Mbit/s duger gott för mina behov. Jag har tidigare inte varit speciellt positivt inställd till den här typen av prylar efter allt strul man har hört om, relaterat till faser och dålig prestanda i elnätet. Men det funkar som sagt förvånansvärt bra och jag kunde inte vara mer nöjd nu när allt är intrimmat!

En Pebble Steel har också hittat en plats på min handled under våren. En snygg smartwatch och en riktigt trevlig bekantskap som jag köpte osedd. Visst hade jag klämt på original-Pebblen i plast men den kändes mer som en sportpryl än en vanlig klocka. En svart Pebble Steel var mer min stil. Sober och diskret. Dock redan såld för att göra plats i budgeten inför hösten.

Efter årets Medeltidsvecka på Gotland fick jag ett nytt ha-begär till min DSLR-kamera – ett Eye-Fi kort. Sagt och gjort, jag beställde ett 32GB Eye-Fi Mobi-kort och har nu trådlös och automatisk överföring av bilder från kameran till mobilen och vidare till min molnlagring hos Google. Awesome smutt och jag fattar verkligen inte varför jag inte gjort detta tidigare.

Sist men inte minst kan väl nämnas att jag äntligen fått tummen ur och ”uppgraderat” min gamla MacBook Pro från 2009 till en 2014 års MacBook Air istället. Visst, ett snäpp nedåt rent prestandamässigt mot nya MBP men jäkligt mycket mer portabel och det var länge sen jag använde en bärbar Mac så mycket som jag gör med min nya MBA. Helt klart nöjd med det köpet!

Hösten då? Jo tackar som frågar. Funderar på ny Mac mini till vardagsrummet – om nu Apple behagar släppa någon. Dessutom behöver ju Pebblen ersättas. Här är jag inne på antingen LG’s nya runda LG G-R Watch, powered by Android Wear, alternativt Motorola Moto 360 – lite beroende på specifikationer och framförallt batteritid. Där glänste ju Pebble men jag har inte riktigt lika höga förhoppningar om dessa Android-klockor med ”always on-skärmar”

I övrigt kan vi notera att bloggen fått nytt utseende igen, i samband med byte av webbhotell. Vi får se hur länge det varar innan jag börjar fiddla med något nytt tema igen.

Foto av David Cornejo

2 kommentarer

    1. Har funderat på den också men bestämt mig för att jag är kille som gillar runda klockor framför fyrkantiga. Så antingen Moto 360 eller LG G Watch R som sagt. Men Moto 360 är allt bra snygg. Och det är jag svag för! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *