En teknikintensiv höst.

Ohoj seglarvänner!

Senaste månaden har bjudit på mer eller mindre positiva tekniknyheter. Bland annat kan nämnas att min router stendog men att jag fick loss en ny från Telia. En Thomson TG799vn V2 – ingen höjdarenhet men åtminstone var den högst bekant då det var samma pryl jag hade hängande på väggen innan min nuvarande dito rasade. Till och med samma nätadapter – bara en sån sak!

Utöver det så har min NAS, en Synology DS212j havererat i ett åskoväder. Båda 2TB-diskarna höll dock och det var ”bara” själva NAS’en som gick sönder. Blåblink tydde på defekt moderkortskrets och en ersättare var därmed oundviklig! Så det blev en ny Synology DiskStation DS415play. En kompetent NAS med grym prestanda om man jämför mot min föregångare.
Jag har ännu inte hunnit ta den på den quickspin den behöver innan jag snackar mer om enheten, så där får jag be att få återkomma.

Som inte det vore nog så har även min Playstation 4 rasat. Den vägrar helt enkelt att starta, utan blinkar bara blått (mycket blåblink idag). Jag har snackat med Sony om problemet och det verkar som att det kan lösa sig med garantin. Vi får hoppas, så att jag får lite konsoll-gaming till livs även denna höst. Annars får jag rota fram min gamla Xbox 360 eller Nintendo Wii.

Foto av GemMoth

1 kommentar

  1. Kort men koncist! Mycket problem på sistone Mr. Jonasson, men man får se det positivt, ger ju plats för nya leksaker. Och som Jezper sa nyligen, om jag skall ta in något nytt måste jag kasta ut något. Så vi får helt enkelt se det som naturlig evolution 🙂 (Kan dock vara värt att investera i en UPS, eller?) Har själv två stycken ”APC Back-UPS ES 700”, fungerar ypperligt till Synology för automatisk nedstängning mm.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *