År 2015 i backspegeln.

Nu är vi snart en månad in i 2016 och kan göra bokslut på föregående år. Som summering kan man väl säga att 2015 var ett otroligt händelserikt år på många sätt.

Rent professionellt har 2015 inneburit att jag i början av december sade upp mig från min nuvarande arbetsplats och kommer att börja en ny anställning i mars, vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Jag har 10 år i bagaget på min nuvarande arbetsplats och det var dags att hitta på någonting nytt för att inte fastna i gamla hjulspår. Apropå hjulspår så uppmärksammade min gode vän Tommie mig på att jag lägger ungefär 1,5 dygn per arbetsmånad i restid för det höga nöjet att ta mig till och från jobbet. Tid som jag hellre spenderar på någonting annat. Och med min kommande arbetsplats på 5 minuters avstånd från hemmet så kommer jag att få en massa tid över till allt det goda i livet!

Sedan har vi poddcast-svängen där året som gått också inneburit en stor och riktigt trevlig förändring. I somras lade vi nämligen ner vår gamla teknikpodcast Slashat och skapade istället En podd om teknik. Samma goa gäng och samma tekniktjöt, men inte samma krav på veckoaktuella teknikämnen utan fokus på det vi själva tycker är spännande och intressant. Dessutom fick vi under hösten möjligheten att hyra in oss i en studio vilket också blev ett lyft för våra poddcast-samtal, till gagn för både oss och våra lyssnare. HImla trevligt!

När vi ändå är inne på teknik så har 2015 också inneburit en del förändringar för min del. Kanske den största förändringen kom i oktober när Apple släppte iPhone 6S/6S Plus och jag bestämde mig för att lämna Android som jag kört sedan 2009 med undantag för iPhone 4 som jag hade ett tag. Nu är jag tillbaka där jag började min smartphone-bana, i Apples ekosystem – och det känns extremt trevligt. Kör ju Mac hemma och ett par Apple TV-enheter står och tuffar under TV-apparaterna här hemma. Och med en iPhone så blir ekosystemet komplett.

Vidare var 2015 också året då jag investerade mig i Sonos trådlösa multiroom-högtalare, efter att ha blivit övertygad med en demonstration hemma hos min gode vän Jezper. Visst, han snackade om en del begränsningar men som alltid när jag väl bestämt mig för vad jag tycker om så slutar jag lyssna och tar fram plånboken istället. Det började lite mjukt med en Sonos Play:1 som så småningom blev 5 stycken och som julklapp till mig själv köpte jag dessutom en Sonos Play:5. Så nu är det ingen återvändo på den fronten heller!

2016 ser också ut att bli ett spännande och intressant år. Jag har en del planer, tankar och idéer som jag hoppas kunna realisera under året. I have a good feeling about this! 🙂

Foto av David Michalczuk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *