Ett händelserikt 2017.

Kalendern säger redan mars 2018 inser jag, ungefär samtidigt som jag får en känsla av att jag helt övergivit den här bloggen och dem av er som fortfarande tittar in här ibland i jakt på något nytt. Det är mer än ett år sedan jag skrev någonting här. Så nu är det väl hög tid igen, eller?

2017 har passerat i ett nafs känns det som. Schwoosh, bara! Var tog det vägen? Men när jag tänker tillbaka har 2017 varit ett helt fantastiskt år på många sätt. Så himla mycket har hunnit hända och jag tänkte ta tillfället i akt att titta i backspegeln och skriva några rader om året som gått, ur ett teknikperspektiv. Dels för min egen del, men också för den som är intresserad av vad jag haft för mig under året som gått.

Året började storstilat med att jag tillsammans med resten av gänget i vår podcast En podd om teknik startade upp företaget EPOT AB den 1 januari 2017. Med en övertygande seger i genren Teknologi i Svenska Podcastpriset 2016 från senhösten året innan började intresserade höra av sig om möjligheten att annonsera i vår podd. Efter lite interna diskussioner om utformning och förutsättningar startade vi bolaget för att kunna hantera redovisningen, helt enkelt. Det har varit ett trevligt men lugnt år för EPOT AB. Vår ambitionsnivå var i och för sig relativt låg men vi fick prova på hur det är att driva företag i egen regi. Spännande och otroligt lärorikt, minst sagt!

När vi ändå snackar poddar så får jag ju verkligen inte missa att prata lite om min andra podcast Till den det berör, som jag startade upp tillsammans med min före detta kollega Jocke under sommaren 2017. Fokuset för TddB är lite annorlunda då det rör sig om en humorpodcast. Ännu så länge är den relativt ung med drygt 35 avsnitt ute men vi upplever att den har tagits emot väl och att nya lyssnare fortfarande strömmar till, om än i något långsammare takt än initialt. Den podden har dessutom inneburit en ny utmaning för mig eftersom jag blivit tvungen att lära mig redigera och klippa ljud – något jag inte tidigare sysslat med alls. Det jag lärt mig av den utmaningen är att det är fantastiskt roligt men att man kan lägga alldeles för mycket tid på att få allting som man vill ha det. Jag har helt enkelt lite svårt att lägga ribban på en ”lagom” nivå och det slutar ofta med att jag sitter 3-5 timmar med redigering efter en inspelning. Men sånt tänker jag blir enklare med tiden, när man lär sig hitta genvägar och kanske sänker den egna ambitionsnivån till det hobbyprojekt det ändå är!

Under sommaren 2017 blev jag kontaktad av Borås Tidning som ville göra ett litet reportage om mig och mina poddäventyr. Det blev en riktigt trevlig artikel och som ganska snart därpå snappades upp av Sveriges Radio P4 Sjuhärad, dit jag blev inbjuden som morgonens gäst för att snacka lite podd. Himla kul att kunna sprida podcast som kommunikationsplattform i dessa två ”gammelmedia”.

Sedan under senhösten började det hända grejor rent yrkesmässigt också. Jag blev jag kontaktad av ett företag som gärna ville anställa mig. Jag funderade ett slag och bestämde mig sedan för att hoppa på tåget och just idag har jag därför arbetat min sista dag på min gamla arbetsplats, för att på måndag ta mig an nya utmaningar. Fantastiskt kul och utmanande!

Detta sammanfattar väl mitt 2017 ur ett teknik- och intresseperspektiv ganska bra tror jag. Bara att hoppas att 2018 blir lika spännande. Än finns det gott om tid kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *