Helgnöjen och vårkänslor.

Tid för att läsa: 2 minuter

Mars månad är snart slut och hopp om vår och ljusare tider har åter tänts!

Söndag kväll och i morgon startar påskveckan. Kort arbetsvecka men desto längre helg – en helg jag hoppas kunna fylla med trädgårdsarbete och fix runt huset. Om nu våren behagar komma lagom till påsk vill säga. Ännu så länge är det glest på vårtecken andra än snödroppar. Vi håller tummarna för att det brakar loss med vårkänslorna lagom till skärtorsdagen!

Lediga stunder spenderas allt som oftast med fotografering, oavsett årstid. Sedan senast jag skrev ett inlägg här på sidan (i januari, tiden går!) så har jag varit runt på diverse ställen med kameran som sällskap. Bland annat tog jag en tur upp till Hornborgasjön och Varnhem i början av februari. En himla trevlig söndagstur som genererade ett gäng bilder. Vidare åkte jag på min födelsedag upp till Gräfsnäs slottsruin och slottsträdgården där. Vilket härligt ställe! Kan nog bli ytterligare en tur dit längre fram under säsongen.

I början av mars blev det en tur på måfå som slutade uppe i Vara, för att sedan slingra sig hemåt på lika smala små okända vägar som dem som tog mig dit. Det är just de turerna som är de mest spännande – när man inte har siktet inställt på något utan bara svänger av på mindre och mindre vägar allteftersom. Detsamma hände idag då jag återigen med laddad kamera begav mig ut i regnet, den här gången österut. Jag hamnade tillslut i Gislaved när det var dags att vända näsan hemåt igen. Magisk tur och som vanligt brukar jag kunna hitta något vackert ställe att stanna till vid – idag hette det stället Lidernas kvarn och såg, nånstans ute i ingenstans. Väl värt ett besök!

Av

Postad i

Ett svar

  1. Det sägs att påsken kan bli fin, vädermässigt, men att vi får räkna med ett bakslag efter ledigheten. Det känns som en bra kompromiss om vintern vill dröja sig kvar lite.

Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *