Hej igen Instagram.

Tid för att läsa: < 1 minut

Drygt fyra månader tog det, sedan kröp jag till korset och återaktiverade mitt ordinarie Instagramkonto, @magnusjonasson igen. Ni som hängt med vet att jag innerligt tröttnade på Instagrams algoritmer och sättet plattformen utvecklas på (läs mer om mina tidigare tankar här).

Jag säger inte att det blivit bättre sedan jag lämnade men jag tror mig ha hittat ett sätt att göra upplevelsen mindre outhärdlig. Jag startade ju upp ett parallellt Instagramkonto, @hagabo1919, med fokus på mitt hus och hem och från det kontot har jag enbart valt att följa andra konton med samma inriktning. Detta har visat sig, inte helt oväntat kanske, ge mig betydligt mycket relevantare Discovery-flöde. Nyckeln är alltså att ha ett smalare fokusområde om en vill få någonting relevant tillbaka från algoritmen.

Detta går ju dessvärre stick i stäv med hur många generellt önskar att använda Instagram, nämligen för att följa sina nära och köra – och då blir det fort spretigt, trust me!

Så vad jag gjort nu är att jag börjat rensa lite i listan över konton jag följer. Fördelen med att ha en handfull Instagramkonton är ju att en kan ha lite mer fokuserade områden per konton och få en bättre upplevelse överallt.

Vi får helt enkelt se hur länge det här håller i sig och om mina slutsatser egentligen bjuder på någon riktighet men tills vidare är jag i alla fall tillbaka igen.

Väl mött på @magnusjonasson och på @hagabo1919 om du har vägarna förbi Instagram.

Av

Postad i

Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *